Return to site

Hoe Epson-foutcode 0xf3 te repareren?

How to fix Epson error code 0xf3?

Epson-printers staan ​​bekend om hun uitstekende afdrukkwaliteit en verbluffende prestaties. Het heeft verschillende modellen in de wereld van printers. Elke printer zal technische en mechanische problemen hebben als ze veel werk doen. Sommige problemen kunt u zelf oplossen en sommige hebben de hulp van experts nodig.

Oplossing voor Epson-printerfoutcode 0xF3
In dit artikel delen we de oplossingen om de foutcode 0xf3 in de Epson-printer op te lossen. U kunt deze foutcode zelf proberen op te lossen via de onderstaande methoden.

Wanneer wordt de foutcode 0xf3 weergegeven?
De foutcode 0xf3 wordt om verschillende redenen weergegeven. De belangrijkste oorzaak van deze fout is papierstoring. Er zijn verschillende redenen voor de foutcode 0xf3. Vanwege deze fout kan de printer de documenten niet scannen tijdens het afdrukken. Enkele van de oorzaken worden hieronder gegeven,

  • Als de cartridges niet met voldoende inkt zijn gevuld.
  • Als het printerstuurprogramma is verlopen.
  • Gebrek aan communicatie tussen het systeem en de Epson-printer vanwege een zwakke verbinding.

Hoe kan de foutcode oxf3 worden opgelost?
Methode 1

  • Controleer de printer: Zet uw printer uit en maak alle kabels zoals USB, harde schijf, enz. Los van de printer. Haal vervolgens de inktpatronen eruit. Reinig vervolgens het binnenste gedeelte van de printer met een droge doek. Controleer of er binnenin papier is vastgelopen of niet. Zo ja, verwijder deze dan voorzichtig. Plaats na het reinigen alle onderdelen terug in de printer. Zet nu uw machine aan en maak een testafdruk. Controleer of de fout verdwenen is of niet.

Methode 2

  • Controleer of de inktpatronen voldoende inkt bevatten of niet: Selecteer het tabblad Onderhoud via het printerstation om het inktniveau te controleren. Daar kunt u de weergave van inktniveaus zien. U kunt het inktniveau ook vanuit het venster zien. U kunt het inktniveau op de volgende manieren resetten:
  • Zet allereerst uw printer aan en klik op de startknop en kies het configuratiescherm. Dubbelklik vervolgens op de optie "Printers en faxapparaten". Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de optie "voorkeuren". Kies daarna de optie Services en de optie "Onderhoud dit apparaat." nu zie je de toolbox op je scherm en klik je op de optie "Geschat inktniveau". Nu kun je je inktniveaus op je scherm zien. Kies vervolgens het inktniveau dat je voorkeur heeft. Maak daarna een testafdruk en controleer of de fout is verdwenen of niet Als u het inktniveau niet kunt zien, moet u de inktpatronen vullen.

Methode 3

  • Reset de printer: Koppel allereerst uw printer los en koppel alle stroomkabels en USB, harde schijf enz. Los van de printer. Wacht dan 10 tot 20 minuten. Na die plug-in, uw printer en houd de stroom i gedurende 15 seconden ingedrukt. Sluit vervolgens alle verbindingen zoals USB, harde schijf enz. Weer aan op de printer. Ga dan verder met afdrukken.
 

Methode 4

  • Door het proces van het hulpprogramma voor de printcartridge te doorlopen: Zet allereerst uw printer aan en zorg ervoor dat de printer en het systeem correct zijn aangesloten. Open vervolgens het configuratiescherm. Dubbelklik daarna op de optie "Printer en faxapparaten" en klik ook met de rechtermuisknop op de optie Voorkeuren. Klik vervolgens op de Services en kies daaruit de optie "Dit apparaat onderhouden". Nu ziet u een toolbox op uw scherm. Selecteer "De optie Printcartridges reinigen" in de toolbox. Start na dit proces uw printer opnieuw op en controleer of de foutcode 0xf3 verdwenen is of niet.
 

Methode 5

  • Werk uw printerstuurprogramma bij.

Ik hoop dat dit je helpt. Als de fout zich blijft voordoen nadat u de bovenstaande oplossingen hebt uitgevoerd, dient u contact op te nemen met de klantenservice van Epson voor hulp van een expert door Epson Nummer te bellen. Zij zullen u helpen om van dit probleem af te komen.

Deel uw ervaring met ons via het commentaargedeelte.

Als u uit nederland komt, kunt u naar Epson Contact gaan voor directe ondersteuning van technici.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly