Return to site

Fix Epson Printer Error Code 97

Fix Epson Printer Error Code 97

Epson is ongetwijfeld de beste printer op de markt. Ze zijn echter niet perfect. Een van de meest voorkomende problemen waarmee u te maken kunt krijgen, is foutcode 97 van de Epson-printer. Deze fout treedt altijd op zonder enige waarschuwing of signalen.

Het kan midden in het afdrukproces verschijnen en de indicator vraagt ​​u om de printer uit en aan te zetten. Gedurende die tijd stopt de printer met werken.

Wat veroorzaakt foutcode 97 van de Epson-printer?
Deze fout kan optreden wanneer uw printer een probleem heeft met de interne hardware. Het komt het meest voor bij Epson-printermodellen van 3620, 4630, 3640 en 7610.

Foutcode 97 van de Epson-printer treedt meestal op bij het uitvallen van het moederbord of het slecht functioneren van andere interne componenten. Wanneer deze fout optreedt, wordt uw printer plotseling uitgeschakeld en stopt deze met werken.

U kunt enkele snelle oplossingen proberen en kijken of u deze specifieke fout zelf kunt oplossen. Als u deze problemen niet kunt oplossen, kan het iets catastrofaals zijn waarbij u de hulp van een expert nodig heeft.


Oplossingen voor Epson-printerfoutcode 97
Hier zijn enkele eenvoudige stappen waarmee u deze fout zelf kunt oplossen.


Probeer de stekker uit het stopcontact te halen en opnieuw in te pluggen
Koppel alle kabels en de stuurprogramma's van de USB-snoeren los. Verwijder de cartridges. Terwijl uw printer is uitgeschakeld en is losgekoppeld van de stroomvoorziening, drukt u op de aan / uit-knop en houdt u deze ingedrukt om eventuele resterende stroom uit de printer af te voeren. Sluit nu alle randapparatuur en kabels weer aan. Installeer de inktcartridges opnieuw en schakel de stroom in. Dit zou foutcode 97 van de Epson-printer moeten oplossen.


Geavanceerde ontkoppel- en plug-in-methode
Schakel uw printer uit en trek de stekker uit het stopcontact. Verwijder alle randapparatuur en kabels. Laat het vijf minuten afkoelen. Houd nu de aan / uit-knop minstens een minuut ingedrukt en houd hem zo. Laat de aan / uit-knop niet los, maar sluit het netsnoer aan. Houd de aan / uit-knop nog een minuut ingedrukt en laat hem dan los. Dit zal uw printer opstarten. Kijk nu of de foutcode 97 Epson-printer is opgelost.


Maak de verstopte spuitmonden schoon
Verstopte spuitopeningen kunnen ook de reden zijn voor foutcode 97 van de Epson-printer. De eenvoudige manier om deze fout op te lossen, in dit geval, is door de spuitmond te reinigen.


Om het mondstuk te reinigen, begint u met het uitschakelen van de stroom en het verwijderen van het netsnoer. Open het gietstuk en neem een ​​natte tissue en vouw deze zodat deze op de printkop past. Gebruik de reinigingsvloeistof met ammoniak.


Plaats dit weefsel nu in het midden van de baan waarop de printerkop beweegt. Plaats nu de printkop in het midden met het weefsel eronder. Laat het 12 uur staan. Verwijder na enige tijd het weefsel en start uw printer opnieuw op. Dit lost de fout op.


Installeer de ontbrekende stuurprogramma's
Gebruik de Windows-probleemoplosser om het probleem met de printerstuurprogramma's te detecteren. Als de stuurprogramma's verouderd zijn of ontbreken, zal de probleemoplosser het nodige doen. U kunt de stuurprogramma's ook handmatig controleren als u weet naar welke stuurprogramma's u moet zoeken. Start de printer opnieuw op en de foutcode 97 van de Epson-printer is nu opgelost.


Gewoonlijk kan een of een combinatie van de bovenstaande methoden het probleem oplossen.

Als u na het lezen van de bovenstaande informatie geen oplossing krijgt, kunt u gewoon bellen naar Epson Nummer om direct een oplossing van technici te krijgen.

Als u uit België komt en u wilt verbinding maken met Belgische technici, dan kunt u doorgaan Epson Contact.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly