Return to site

Waarom annuleert Netflix zijn populaire shows zo snel?

Netflix Cancel Its Popular Shows So Quickly

Netflix is ​​ongetwijfeld de meest populaire streamingdienst van niet alleen de VS, maar de hele wereld. Miljoenen abonnees zijn verslaafd aan de verschillende originele shows en series en wachten met spanning op het nieuwe seizoen na het einde van het seizoen. Velen van hen zijn diepbedroefd wanneer ze merken dat hun favoriete show abrupt door het bedrijf is geannuleerd. In feite duurt een overgrote meerderheid van de originele shows van Netflix nauwelijks langer dan twee of drie seizoenen. Wat is de reden achter het beëindigen van Netflix voor zijn zeer succesvolle en populaire shows?

Netflix-series worden gevolgd door miljoenen mannen en vrouwen en ze raken betrokken bij de personages van deze shows alsof ze deel uitmaken van hun eigen leven. Het is daarom logisch dat deze mensen het verlies voelen als een serie abrupt eindigt door Netflix. De meeste mensen kunnen niet achterhalen waarom Netflix dit doet wanneer deze shows zo populair zijn en genieten van de steun van zijn abonnees. Er is echter een solide reden achter deze annulering van originele shows.

Het is inmiddels regel dat een serie na 2-3 seizoenen op Netflix afloopt. Er zijn echter enkele uitzonderingen op deze regel. Zo is de webserie Orange is the New Black net in draf het 7e seizoen ingegaan. Producent van de serie Stranger Things heeft gezegd dat het zeker zijn 4e seizoen ingaat. Betekent dit dat deze twee shows anders zijn dan de rest van de Netflix-serie? Ja, tenminste als men rekening houdt met prijzen die zijn gewonnen door deze twee shows. Beide shows hebben verschillende prijzen gewonnen, zoals Screen Actors Guild, Primetime Emmys en ook de Golden Globes.

Het is duidelijk dat Netflix klantenservice Nederland beschikbaar is voor haar shows die verschillende prestigieuze prijzen winnen. Deze shows trekken meer kijkers en abonnees voor het bedrijf.

Awards geven een show een zekere erkenning en moedigen kijkers aan om ernaar te kijken. Als een show meerdere prijzen wint, levert dit meer kijkers op voor Netflix. Dit is het doel van het bedrijf en het verklaart ook de reden waarom de meeste shows abrupt worden beëindigd terwijl de bekroonde shows hun reis voortzetten.

Er zijn tientallen originele shows van Netflix met een zeer hoog kijkerspubliek. Deze shows kunnen echter geen prijzen winnen. Dit betekent dat deze shows geen nieuwe klanten voor het bedrijf kunnen aantrekken en daarom worden ze stopgezet door Netflix, ook al worden ze bekeken door miljoenen abonnees in het hele land.


Netflix heeft ook een groot aantal shows die 2-3 seizoenen duren en hun kijkers tevreden houden, omdat ze alles hebben geleerd over de verhaallijn. Het bedrijf vindt het kosteneffectiever om zijn shows 2-3 seizoenen te laten lopen, terwijl het slechts een paar van de shows gedurende vele seizoenen voortzet. Dit betekent ook dat abonnees het hele jaar door een grote verscheidenheid aan shows hebben voor hun entertainment.