Return to site

Canon-printer drukt niet af?

Canon Printer is Not Printing

Canon-printers worden over het algemeen gebruikt in grote kantoren en organisaties omdat deze printers het meest geavanceerd zijn en beschikken over een goed uitgeruste technologie. Het lijdt geen twijfel dat de Canon-printer verbluffende services levert, maar soms maakt een gebruiker zich zorgen wanneer de Canon-printer vanwege technische problemen weigert af te drukken.

Als uw Canon-printer niet afdrukt, moet u allereerst de belangrijkste oorzaak bepalen -

 

  • Door de papierstoring functioneerde de interne machine van de printer niet meer.
  • Beschadigde of gedeeltelijk niet-aangesloten kabels brengen de stroom van documentgegevens in gevaar.
  • Als het stuurprogramma achterblijft bij de versie van uw besturingssysteem, kan dit problemen veroorzaken.
  • Als uw printer geen inkt, toner of papier meer heeft, kan de printer in de offlinemodus gaan.

De Canon-printer is perfect aangesloten en drukt dan nog niets af -
Allereerst moet u de kabelverbinding controleren die momenteel op uw Canon-printer wordt uitgevoerd naar het systeem. Als de USB-kabel niet goed is aangesloten op de printer en pc, zal de Canon-printer zeker niets afdrukken.
2. Als er geen papier in de Canon-printerlade ligt, kan uw printer niet afdrukken. Vul dus de papierlade en probeer opnieuw af te drukken.
3. Open het bestand dat u wilt afdrukken en kies vervolgens de optie "Afdrukken". Tik op Printerselectie en kies vervolgens uw Canon-printer. Als u de Canon-printer niet hebt geselecteerd om naar de printer te gaan, ontvangt uw printer geen printerverzoek.
4. In de volgende stap moet u Canon-printerstuurprogramma's installeren. Omdat zonder het installeren van stuurprogramma's uw printer niet met het systeem communiceert. Deze stuurprogramma's zijn beschikbaar op de installatie-cd van de Canon-printer. Plaats die cd gewoon in uw systeem en volg de aanwijzingen op het scherm van de installatiewizard.
5. Bekijk de inktpatronen van uw printer. Als de inkt op is, zal de printer geen documenten afdrukken.


Canon-printer gaat niet online -
Nadat u alles correct heeft ingesteld als uw Canon-printer nog steeds offline is, kunt u deze aanvullende stappen voor probleemoplossing volgen -
een. Start uw Canon-printer opnieuw op door deze uit en weer in te schakelen. Om het opstarten te voltooien, moet u wat tijd geven om het opstarten te voltooien.
b. Controleer of uw Canon-printer correct is aangesloten op uw systeem en netwerkverbinding heeft. Controleer of het verbindingslampje op de achterkant van de afdruk groen brandt.
c. Log vervolgens in op uw systeem als beheerder, want dat heeft rechten voor "Printers beheren". Klik hierna op de Start-knop en tik vervolgens op Apparaten en printers.
d. Druk vervolgens met de rechtermuisknop op het Canon-printerpictogram en kies de optie "Kijk wat er wordt afgedrukt". Nu wordt u omgeleid naar het printspooler-venster.
e. Tik op Printer en kies de optie "Printer offline gebruiken" om het vinkje te verwijderen. Door dit te doen, komt uw Canon-printer online. Maar als uw Canon-printer niet online komt, gaat u verder met de volgende stap.
f. Sluit het venster Print Spooler en ga terug naar Apparaten en printers.
g. Start de webbrowser en ga naar de website van de printerfabrikant om het nieuwste stuurprogramma voor uw Canon-printer te downloaden.
h. Volg de instructies op het scherm om de driver te installeren. Als je Canon-printer nog steeds offline is, kijk dan naar het volgende punt.
i. Klik op Start> Configuratiescherm en open het zoekvak. Typ "Troubleshooter" in het zoekvak en druk op Enter. Nu verschijnt er een link voor het oplossen van problemen in het venster, klik erop.
j. Tik onder Hardware en geluiden op de optie "Gebruik een printer". Volg de instructies op het scherm. Nu zal de probleemoplosser alle gediagnosticeerde problemen identificeren en oplossen.
Alle maatregelen voor probleemoplossing zullen u zeker helpen om de beste resultaten uit uw Canon-printer te halen.

Als u na het toepassen van al deze stappen geen oplossing krijgt, moet u Canon Nummer bellen om direct ondersteuning van de technici te krijgen, maar als u uit België komt, bel dan Canon Teefoonnummer voor ondersteuning van de Belgische technici.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly